Haber Sitesi
HV
29 MART Cuma 09:49

Beyoğlu Sineması kapılarını açıcak

Beyoğlu’nun simge mekanlarından olan ve zor günler geçiren Beyoğlu Sineması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kiralandı. Beyoğlu Sineması 2023 yılında yenilenmiş haliyle tekrar kapılarını açacak.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 27-11-2022 21:00
Beyoğlu Sineması kapılarını açıcak

İBB Miras ekibi, kültür, sanat ve eğlencenin nabzını tutan, İstanbul'un kalbi Beyoğlu İstiklal Caddesi'ni eski günlerine döndürecek çalışmalarına hız verdi. Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle bir süredir var olma mücadelesi veren Beyoğlu Sineması, artık İBB tarafından işletilecek. Sinema evi olarak gösterimlere, buluşmalara ev sahipliği yapacak. Yıllardır restorasyonu süren Muammer Karaca Tiyatrosu'nda çalışmalar tamamlanmak üzere. İstiklal Caddesi'ndeki tarihi Botter Apartmanı sanat ve tasarım merkezi olarak, Tünel'deki Metro Han da kültür merkezi ve müze olarak kapılarını açmaya hazırlanıyor.

2023 YILINDA AÇILACAK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Miras ekipleri tarafından İstiklal Caddesi'ne değer katmak adına restore edilen kültür mekanlarını bir grup gazeteci ile birlikte gezerek çalışmalarda gelinen son nokta hakkında bilgi verdi. İmamoğlu, hızlı hareket edeceklerini belirterek, 2023 yılın içinde açılışların yapılacağını duyurdu. İmamoğlu “Bütün planlarımız 2023'ün içinde. Yenileri eklenecek. Çiçek Pasajı’yla da ilgilendiğimizi, bir işbirliği yaptığımızı ifade edeyim.  İstanbul'un can damarı olan bu alandaki hissedilmesi gereken neresi varsa hayata kazandırmaya devam edeceğiz” dedi. İmamoğlu, yakında açıklayacakları Ses Tiyatrosu ile ilgili bir projelerinin bulunduğunu da kaydetti.

“BEYOĞLU ÖZGÜRLÜKLERLE ANILSIN”

İmamoğlu “İstiklal Caddesi, dünyanın en eski serbest bölge ticaretinin yapıldığı bir alan. Sosyal yaşam, kültürel yaşam, ticaret, sanat ve birçok alanda muazzam anılar biriktirmiş, binlerce yıllık tarihi olan kentin önemli bir noktası. İstiklal Caddesi’nin, Beyoğlu’nun başka tariflerle değil, özgürlüklerle, buluşmalarla, kültürle, sanatla anılan bir bölge olmasını çok istiyoruz. Yaşadığımız hain saldırıdan sonra özellikle buradaki adımlarımızı insanlara göstermek ve sıklıkla buraya gelip insanlarımızla buluşmak, bir arada moralli olmak, omuz omuza vermek aslında gücümüzü göstermenin bir parçası. Böylesi bir manevi gücün karşısında hiçbir kötü güç duramaz. İster adı terör olsun, ister başka bir şey olsun” diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html