Haber Sitesi
HV
19 MART Salı 08:29

Beklenen sigara zammı belli oldu

Philip Morris grubu tütün ürünlerine 5 lira zam geldi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-06-2023 12:09
Beklenen sigara zammı belli oldu

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi sona erdikten sonra, hükümetin benzin ve alkollü içecekler üzerinde zam yapma kararı aldığı duyuruldu. Bütçe açığını kapatma amacıyla alınan bu karar, daha önce seçim nedeniyle ertelenen sigara zammının uygulanmasını da beraberinde getirdi. Hükümetin, seçim sürecinde oy kaybı riskiyle karşılaşabileceği düşüncesiyle bu zamı ertelediği biliniyordu. Ancak şimdi, bütçe dengesini sağlama çabasıyla birlikte sigara zammının da gerçekleşeceği belirtildi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, daha önce yaptığı açıklamada, sigaraya beklenen zamın 8-10 TL arasında olacağını ve vatandaşları bu konuda uyardığını belirtmişti. Şimdi ise beklenen haber gerçekleşmiş durumda.

JTI Türkiye Genel Müdürü Conrad Politt ise sigara ürünlerine zam beklentisiyle ilgili olarak firmaların satışları durdurduğu veya azalttığı iddialarını yalanlayarak, bu durumun normalin dışında bir sebeple gerçekleşmediğini ifade etti.

Yeni zamlı fiyatlar 5 Haziran tarihinde satışa sunulacak. Yüksek maliyetler nedeniyle, yılbaşında yapılan zamdan sonra bu ay da yeni bir zam gerçekleşti. 33 TL'ye satılan bir kutu sigara artık 38 ila 43 TL arasında bir fiyat bandında satılacak.

Philip Morris grubu da tüm ürünlerine 5 TL zam yaptı. PMI sigara firmasının tüm ürünlerine 5 TL zam yapmasıyla ilgili bilgi ortaya çıktı. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş da sosyal medya hesabından "Efendiler, yarın zamları ilan edeceğiz gibi" şeklinde bir paylaşım yaparak zam haberini doğruladı.

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html