Haber Sitesi
HV
29 MART Cuma 17:57

Antalya Hali'nde Yeni Sezon Açıldı

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali 2022-2023 sezonu törenle açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sezon açılışında, “Bütün vatandaşlarımızın, köylümüzün, üreticimizin, turizmcimizin, ticaretle uğraşan bütün esnafımızın emrinde olmak, gece gündüz demeden çalışmak boynumun borcudur. Çünkü gerçekten üretmemiz gerekiyor” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-11-2022 17:17
Antalya Hali'nde Yeni Sezon Açıldı

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde 2022-2023 sezonu törenle başladı. Toptancı Hal Sezon Açılış Töreni’ne, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, Meclis Üyeleri, Tarım İl Müdürü Gökhan Karaca, ATSO Başkanı Ali Bahar, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Ticaret Borsa Başkanı Ali Çandır, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve ve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda hal esnafı katıldı.

2022-2023 hal sezonunun bereketli ve bol kazançlı olmasını dileyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tarımın ve tarımsal üretimin önemine değindi. Bu önemin pandemi sürecinde çok daha iyi anlaşıldığını söyleyen Başkan Böcek, tarımın ülke ekonomisine katkısının çok fazla olduğunu belirterek, “Gerçekten üretmemiz gerekiyor. Burası son derece verimli topraklar. Türkiye ve dünyanın sebze meyvesinin yüzde 50’sini Antalyalı çiftçilerimiz üretmekte. Yüzde 67’lik örtü altı üretimiyle de yine ilk sıradayız. Bunun kıymetini bilmek zorundayız” dedi.

Üreticilerin mazot, gübre, ilaç gibi girdi kalemlerine gelen zamlara da değinen Başkan Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerelden kalkınma ilkesiyle sulama suyunda enerji desteği, dijital tarım uygulamaları, fide, fidan dağıtımı ve hayvancılıkla ilgili pek çok konuda çiftçinin ve yetiştiricilerin yanında yer aldığını söyledi. 51 sulama kooperatifinin sulama suyundaki enerji ihtiyacının yüzde 80’inin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını ifade eden Başkan Böcek, “Destek verdiğimiz sulama kooperatifi sayımızı 55’e çıkarıyoruz” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin haller ile ilgili de birçok çalışma yaptığını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, şöyle devam etti, “Ziraat odaları, halcilerimiz çok rahat olsunlar. Haller ile ilgili de biz üzerimize düşeni yapacağız. İşlem hacmiyle ilk sıradayız. Önümüzdeki süreçte biz Antalya’mızda tüm hallerde kamera sistemiyle, güvenlik ve zabıta görevlisiyle gerekli olanları yapacağı. Çalışmalarımızı aynı azim ve kararlılıkla devam ettireceğiz. Köylümüzün, üreticimizin, turizmcimizin, ticaretle uğraşan bütün esnafımızın emrinde olmak, gece gündüz demeden çalışmak boynumun borcudur.”

AdminAdmin

YORUMLAR
google-site-verification: google8b20e0d27e9aba0e.html